Betaald parkeren tot 01.00 uur en parkeren in parkeergarages Gerardus Majella en omgeving

Gepubliceerd op: dinsdag 16 februari 2021 | 13:13

In de parkeergarages Concordiastraat, Chassé Parking, Barones, Turfschip en Prins geldt een speciaal avondtarief van € 5,50. Daarnaast geldt ‘betaald parkeren’ voortaan tot 01.00 uur. Verder kunt u uw bezoek voortaan ook voordeliger laten parkeren op de parkeerterreinen Gasthuisvelden en Arsenaalpad.

In uw wijk is parkeren al langer het onderwerp van gesprek. Gesprekken die er waren met een klankbordgroep van bewoners hebben deze veranderingen opgeleverd.
Door de coronamaatregelen is het nu stiller op straat dan gewoonlijk. Maar veel buurtbewoners ervaren al langere tijd overlast van uitgaanspubliek dat in de buurt parkeert. Daarom wil de gemeente uitgaanspubliek stimuleren de auto in de garages te parkeren als straks de winkels, de horeca en restaurants weer open mogen.

Het speciale avondtarief geldt voor de gemeentelijke parkeergarages. Voor maximaal € 5,50 is het mogelijk te parkeren tussen 18.00 uur en 09.00 uur de volgende dag. Buiten op straat geldt betaald parkeren voortaan tot 01.00 uur in plaats van 22.00 uur.

Praktische informatie
De bezoekersregeling kunt u via het P-loket aanvragen. U heeft de keuze uit de bezoekersregeling straat of garage (één keer per jaar kunt u van bezoekersregeling wisselen).

  • Kosten Bezoekersregeling Straat: € 0,25 per uur met een maximum van 40 uur per maand. Uw bezoek parkeert met deze regeling op de parkeerterreinen Gasthuisvelden/ Arsenaalpad (dus niet in de wijk op straat).
  • Kosten Bezoekersregeling Garage: € 2,00 per uitrijkaart voor parkeergarage Prins of parkeergarage Turfschip. U bestelt in het P-Loket 24 kaartjes per kalenderjaar. U ontvangt deze thuis, per post.

Informatie over parkeren in Breda en betaald parkeren vindt u op www.breda.nl/parkeren

Breda Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Breda Business Plaza alle Bredase ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL