Skip to main content

Blog: Over IOM

Het Institute of Microtraining (IOM) is in 2010 opgericht door Dieter Duftner te Innsbruck. IOM is ontstaan vanuit een initiatief van de Universiteiten van Wenen en Salzburg waar veel onderzoek is gedaan naar het optimaliseren van kennisoverdracht.

Inmiddels is Institute of Microtraining uitgegroeid tot een bloeiende organisatie waarbij we in 8 landen vertegenwoordigd zijn. We hebben in deze tijd niet stil gezeten en maar liefst meer dan 350 trainers mogen verwelkomen als gecertificeerd IOM-trainer en honderden organisaties mogen helpen bij hun zoektocht naar maximale kennisoverdracht.

In 2016 is IOM actief in Nederland, onder leiding van Gerco Homburg. Gerco heeft een jarenlange ervaring in de opleidingsbranche o.a. als mede-eigenaar en algemeen directeur van Compu’Train.

Daarnaast is Hugo Korsten als didactisch manager aangesteld met de taak trainers te begeleiden en assisteren in de migratie van hun eigen trainingsportfolio naar de IOM-methodiek en het IOM-platform. Ook begeleidt Hugo organisaties met het implementeren van het IOM-platform dan wel migreren van interne trainingen naar het IOM-model. Hugo heeft een achtergrond als o.a. onderzoeker bij universiteiten, ministeries en de EU naar het optimaliseren van kennisoverdracht.

Hans Goemans tot slot zal de verdere commerciële uitrol in Nederland gestalte geven. Hans heeft een jarenlange (internationale) ervaring in diverse commerciële management- en directiefuncties (w.o. in de ICT- en opleidingen branche).